Biologisch product van het jaar 2024

Deelnemen

Deelnemen

Voor jou als bedrijf, een prachtige kans om je nieuwe product in de spotlights te zetten!
Je kunt vanaf nu je nieuwe product hier aanmelden voor de verkiezing!

aanmelden voor de bio-productverkiezing kan tot 11 november 2022

BioNederland organiseert samen met FoodPersonality, een platform voor managers in de levensmiddelenbranche, deze productverkiezing. Wij kunnen jouw product onder de aandacht brengen bij een grote groep inkopers (van met name reguliere supermarkten) en consumenten. BioNederland heeft samen met Bionext een groot netwerk met de mogelijkheid om jouw product juist in het biologische kanaal onder de aandacht te brengen. Dus of jij je nu richt op schapruimte in de gangbare of in de biologische foodretail, deze verkiezing helpt jouw zichtbaarheid vergroten bij de juiste doelgroep!

Waarom deelnemen?

elke deelnemer...

...komt met zijn product op de stemwebsite, met een foto, een omschrijving van maximaal 50 woorden, bedrijfsnaam en link naar website (indien gewenst).

...ontvangt een digitale banner met ‘deelnemer aan de Bio-productverkiezing 2023’ voor op zijn eigen website, social media of e-mailhandtekening, met een link naar de stempagina.

...wordt met zijn deelnemend product benoemd in een advertentie over de verkiezing in FoodPersonality. Daarnaast zorgt de organisatie voor zichtbaarheid van de verkiezing bij zowel retail als consument.

Mocht je bij de prijswinnaars zitten, dan ontvang je bovendien...

…naast de eer, ook bevestiging van publiek én deskundige jury dat je een goed product hebt, een prijs die extra zichtbaarheid oplevert bij je doelgroep (inkopers in gangbare retail of biologische winkels). Exposure in de vorm van een landelijk persbericht na de uitreiking, een digitale toolkit met banners, social media sjablonen en een lokaal persbericht dat je zelf kunt inzetten.

Meld je daarom nú aan!

De investering is € 395,- (€ 325,- voor leden van BioNederland), met jouw deelname kom je onder de aandacht van een grote groep inkopers en consumenten. Je ontvangt bij deelname aan het ‘Bio-product van het jaar’ niet alleen de gelegenheid om jouw product de winnaar te noemen van de verkiezing, maar je ontvangt ook:

• Vermelding een opname van productnaam, beeld en omschrijving op bioproductvanhetjaar.nl (bereik hiervan is 15.000 stemmers).
• Vermelding van het product tijdens consumentencampagne Bio-product van het jaar (bereik 250.000 consumenten).
• Vermelding van het product tijdens retailcampagne Bio-product van het jaar. Zichtbaarheid bij 300.000 personen werkzaam in de retail.
• Tot slot ontvang je beeldmateriaal met benoeming van nominatie en het oproepen tot stemmen.

Je kunt tijdens de Bio-product van het jaar verkiezing ook je bereik vergroten. FoodPersonality biedt in samenwerking met BioNederland en hun partners verschillende pakketten aan. Bij ieder pakket vergroot je het bereik en de aandacht die gevestigd wordt op het jouw product en op de gehele Bio-product van het jaar verkiezing.

“We mogen onze Mèkkertaler het hele jaar ‘biologisch product van het jaar 2023’ noemen. Daar gaan we natuurlijk zeker iets mee doen. Het is een jong product, we hebben de Mèkkertaler in maart 2021 geïntroduceerd. Een bedrijf als de Mèkkerstee kan zich hiermee bij uitstek onderscheiden. Een product als dit is bij een ander namelijk nog niet te halen.”

- winnaar Bio-product verkiezing 2022
Vakjury over bio-product van het jaar: Mekkentaler geitengatenkaas

“Een fantastisch nieuw product in het kaas-schap. Een knap staaltje innovatie door noeste arbeid en dat mag beloond worden”, aldus de vakjury. “Alle principes van de biologische sector komen terug in dit product. Zorg, eerlijkheid en het sociale aspect, het wordt allemaal meegenomen in de productie van de geitenkaas. Een verhaal dat we vanuit de biologische sector veel vaker mogen vertellen”.

Gewoon doen dus!
je kunt je nieuwe product(en) hier aanmelden.
Dit kan tot en met 11 november

Als je vragen hebt, kun je mailen met Saliha Elhamdi, saliha@bionederland.nl.