Biologisch product van het jaar 2024

Prijswinnaars 2022

Prijswinnaars 2022

‘Mèkkertaler’ geitengatenkaas
biologisch product van het jaar (2022)

“Een fantastisch nieuw Ouddorp’s product in het kaas-schap”

Mèkkertaler geitenkaas is gisteren tijdens Biokennisweek verkozen tot het biologisch product van het jaar 2022. De geitengatenkaas van de Zuid-Hollandse biologische kaasboerderij Mèkkerstee ontving grote complimenten van de vakjury voor de innovatie op zijn vakgebied. De jaarlijkse productverkiezing voor nieuwe biologische producten is in het leven geroepen om biologische ondernemers te ondersteunen. Van de 31 productinzendingen eindigde ‘Little Cow & Cookies ijs’ van The Organic Jersey Farm op de tweede plaats. ‘Oerbouillon Kip’ ging er met de derde plaats én de publieksprijs vandoor.

Mèkkertaler, de geitengatenkaas van biologische kaasproducent Mèkkerstee is live vanuit de studio van de Biokennisweek uitgeroepen tot winnaar van de jaarlijkse Bio-productverkiezing. De vakjury koos de nieuwe, unieke biologische geitengatenkaas als winnaar uit totaal 31 productinzendingen. Het bereiden van biologische geitenkaas met mooie gaten is een vak apart. 

“Een fantastisch nieuw product in het kaas-schap. Een knap staaltje innovatie door noeste arbeid en dat mag beloond worden”, aldus de vakjury. “Alle principes van de biologische sector komen terug in dit product. Zorg, eerlijkheid en het sociale aspect, het wordt allemaal meegenomen in de productie van de geitenkaas. Een verhaal dat we vanuit de biologische sector veel vaker mogen vertellen”. 
Trendwatcher Anneke Ammerlaan, innovatie deskundige Bart Fischer en directeur van Bionext Michaël Wilde vormden de vakjury en selecteerden het winnende product op basis van kans rijkheid in de markt, duurzaamheid in het productieproces en innovatie. 

“Achter alle producten staan stuk voor stuk echte verhalen. Het laat zien hoe biologische ondernemers echt met andere ogen naar een product kijken en welke waarden ze centraal zetten” aldus Bart Fischer. 

*Het achterlaten van uw e-mailadres is optioneel, indien u kans wilt maken op een prijs is dit wel vereist.