Biologisch product van het jaar 2024

Prijswinnaars 2024

Prijswinnaars 2024

FLUWEELZACHT GEITENIJS WINT 'BIO PRODUCT 2024'
Scherm­afbeelding 2024-01-29 om 20.38.28

Het biologisch geitenijs Happy Goats Goodness is op de Biobeurs verkozen tot biologisch product van 2024. De vakjury loofde het fluweelzachte geitenijs om zijn volle karamelsmaak, zonder aanwezigheid van een specifieke geitensmaak.

De makers ontwikkelden het ijs speciaal voor vriendinlief, die dol is op ijs, maar een koemelkintolerantie heeft. Uit 30 inzendingen en meer dan 13.000 stemmen werd een top 5 geselecteerd, die gisterenavond op de Biobeurs in Den Bosch, na een korte pitch voor een vakjury streden om de titel. De meeste publieksstemmen gingen naar de Luna e Terra biodynamische Edamame boontjes van Hollandse bodem, zij ontvingen zowel de publieksprijs als de 2e prijs van de vakjury. De zoete aardappelchips van John Altman (B Corp) werd derde.

“Dit product is niet alleen een geweldige aanvulling op het biologische assortiment, het is de makers tevens gelukt om fluweelzacht ijs te maken zonder dat je die sterke specifieke geitensmaak erdoorheen proeft”, aldus Jurylid en Food Trendwatcher Anneke Ammerlaan. Winnaars Victor Boone en zijn medestudent Lars Hoffmann zagen een kans in het ijsschap en ontwikkelden het biologische geitenijs met Salty Caramel Temptation smaak, die ook geschikt is voor mensen met een koemelkintolerantie.

De Edamame boontjes van Luna e Terra van Udea BV kreeg de meeste stemmen van het publiek.  

Naast de publieksprijs ontvingen ze ook de tweede prijs van de vierkoppige vakjury bestaande uit Michaël Wilde, directeur van brancheorganisatie Bionext | Ketenorganisatie, Bart Fischer retaildeskundige, Food Trendwatcher Anneke Ammerlaan en Evelyn van Leur-Slager van Leur- Slager Founding Partner at Category & Trade Company. De knapperige zoete aardappelchips van John Altman (B Corp), gemaakt van zoete bataten van Nederlandse bodem nam de 3e prijs in ontvangst.

Dit jaar werden er twee nieuwe prijzen uitgereikt: Smaakt Vegan Jackfruit Bitterballen van de Smaakspecialist | B Corp™ ging er met de titel ‘Beste bio snacks’ vandoor. De Goed VerhaalBox van De Groene Weg BV, een proefbox met vier stukjes biologisch vlees met goed verhaal, ontving de prijs voor ‘Beste Bio Versproduct van het jaar’. 

De productverkiezing is in het leven geroepen om nieuwe biologische producten te ondersteunen om hun plek in de markt te vinden en is georganiseerd door BioNederland, in samenwerking met FoodPersonality, het platform voor managers in de levensmiddelenbranche. 

 

*Het achterlaten van uw e-mailadres is optioneel, indien u kans wilt maken op een prijs is dit wel vereist.